ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΜΕΝΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ.

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΜΟΥΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟΣ,ΤΟ ΠΟΛΥ 1 ΜΕΡΑΣ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙ ΒΡΑΣΗ(ΑΛΚΟΟΛΙΚΗ ΖΥΜΩΣΗ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ.ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΞΑΦΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.ΜΟΛΙΣ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ,ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΣΤΑΧΤΗ(Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΨΙΜΟ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ,ΜΕΛΑΜΙΝΗ,ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΟ ΞΥΛΟ,ΤΖΑΚΙ) ΕΙΤΕ ΧΩΜΑ ΑΣΠΡΟ ΕΙΤΕ ΜΑΡΜΑΡΟ ΣΚΟΝΗ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΞΑΦΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΑΦΡΙΖΟΥΜΕ.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ 2-3 ΦΟΡΕΣ.Η ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΥΘΜΕΝΑ.ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ 1-2 ΒΡΑΣΕΙΣ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΟ.ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ,ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΤΟ ΙΖΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ.
Ο ΚΟΜΜΕΝΟΣ ΜΟΥΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΚΑΙ ,ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ.
ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΕΝΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ,ΘΑ  ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ.ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΩΣ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΟΓΚΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου